Have Any Questions? info@gaming-warehouse.com

Age of Empires 3 Definitive Edition

Viime torstaina monella tuli lapsuuden muistot mieleen kun Microsoft julkaisi jo pitkään odotetun Age of Empires sarjan kolmannen osan uudistetun version. Kyseisen pelisarjan kaksi edeltävää onkin jo ne saanut joista ensimmäinen oli Age of Empires II HD joka myöhemmin julkaistiin uudelleen Definitive Edition nimellä HD:n sijasta.

Mikäli tämä peli sekä pelisarja kokonaisuudessaan ei ole tuttu niin pelin idea on hyvin yksinkertainen ja helppo selittää. Kyseessä on siis reaaliaikainen strategia peli jossa pelaaja aloittaa kaupungin/tukikohdan rakennuksen yhdestä simppelistä ”Town Center” rakennuksesta ja ideana on siis mahdollisimman nopeasti kerätä erilaisia resursseja kuten puuta, ruokaa ja rahaa. Pelissä edetään kolonialismin vaiheita aina 1500 luvun alun tyyppisistä joukoista ja rakennuksista aina 1800 luvun teollistumiseen asti, toki mikäli pelaa netissä muita pelaajia vastaan niin ei välttämättä ihan sinne asti kerkeä.

Age of Empires

Miten Age of Empires 3 DE eroaa alkuperäisestä

Kun vanhoja pelejä remasteroidaan niin monesti kehittäjät tekevät sen virheen että nopeasti vain pistävät sen sopivaksi uusille koneille mutta AoE sarja on kokonaisuudessaan on näyttänyt että sen kehittäjät oikeasti tietävät mitä pelaajat haluavat.

Pelin grafiikat sekä myös toiminnot että käyttöjärjestelmä on muokattu lähes täydellisyyttä hipoen, toki kun kyse on julkaisuversiosta niin pieniä ”bugeja” voi löytyä sieltä sun täältä. Itse pelatessani en törmännyt muuhun kuin kamppanjassa kotikaupunki ei kerran latautunut tehtävän jälkeen joten en voinut päivittää korttejani.

Peliin on myös tuotu täysin uusia elementtejä kuten kaksi uutta aloitusmaata jotka ovat Ruotsi ja Inkat, mikäli netissä aikoo pelata niin Ruotsia suositellaan hieman kokeneemmille, en edes itse osaa sillä pelata vaikka olen jo vuosikymmenen ajan tätä pelisarjaa pelannut. Nettielementti on kuitenkin helpottunut sekä siihen on tuotu lisää tasapainoa kun jokaisella on heti alussa kaikki ”kortit” joita pystyy käyttämään pelisessiossa kun etenee kaupungillaan/tukikohdallaan.

Vallankumoukset on myös uusi ominaisuus joka mahdollistaa pelata valtioilla joita ei vielä käytännössä tuolloin ollut ja tämä taas korvaa viimeiselle aikakaudelle etenemisen sekä myös sivuuttaa sen. Jopa Suomi löytyy niistä, sen voi saada joko Venäjän tai Ruotsin kautta pelatessa.

Tämä peli on mahtava kokemus sen nostalgisuuden vuoksi kuin myös muutenkin, ehdottomasti kannattaa kokeilla vaikkei olisikaan ennen pelisarjaa pelannut. Peli on mahdollista ostaa Xbox kaupan kautta tai pelata Xbox Game Pass kuukausitilauksen kautta omalla tietokoneellasi. Kannattaa pysyä meillä täällä kuulolla muista pelimaailman jutuista, niin videopelien kuin myös kasinopelien puolelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *