Have Any Questions? info@gaming-warehouse.com

Crusader Kings III – Northern Lords

Ristiretkien ja ritarillisuuden aikaan sijoittuva Crusader Kings III sai toissapäivänä uuden lisäosan joka laajentaa nimensä mukaisesti pohjolanmiesten eli viikinkien toimintoja sekä elämäntapoja. Paradox Interactive studion luoma CK pelisarja on suuri strategiapeli jossa pelaaja hallitsee kreivikuntaa, herttuakuntaa, kuningaskuntaa tai jopa imperiumia mutta oma maa ei olekkaan pelin pääaihe.

Toisin kuin muut samantyyliset pelit, Crusader Kings keskittyy pelaajan hahmoon ja hänen sukuun, se on tavallaan hybridi valtakunnan hallitsemisen ja roolipelaamisen väliltä. Käy kauppaa, solmi avioliittoja sekä liittoumia, rakenna kaupunkeja sekä sodi saadaksesi kunniaa ja rahaa. Voit valita aloitusalueesi pelin kartalta ja rullaamalla hiirellä lähemmäksi löydät keskisuuret herttuat valtakuntien alta ja kreivit niiden vassaleina.

Peli myös huomioi tuon ajan hallitsemisen eri puolet, pelaajalla on oma valtuusto joka auttaa ja helpottaa taakkaasi, tuo sinulle bonuksia eri osa-alueilla mutta voi myös tuoda uhkia mikäli neuvostosi ei pidä sinusta.

Jos tykkäät Vikings sarjasta niin peli ja nimenomaan uusin lisäosa on kuin sinulle tehty. Voit pelata vaikkapa yhdellä Ragnarin kuuluisalla lapsella, valitsitpa sitten Björn Ironsiden, Ivar Luuttoman, Sigurd Snake-in-the-Eyen tai Halfdan Ragnarssonin. Uusi päivitys tuo uusia rykmenttejä käyttöösi jotka ovat historiallisesti melko tarkkoja, päivitys myös tuo uusia satunnaisia tapahtumia peliin ja laajentaa viikinkien sukujen verilinjan vahvistusta. Nyt voit entistä elävämmin luoda Norjan kuningaskunnan vaikkapa Haraldr Fairhairilla.

Itseä on aina kiehtonut varhainen sekä myöhäinen keskiaika ja peli tuo omalla tavallaan sinulle mahdollisuuden elää se. Toki pelistä löytyy monia outoja elementtejä eikä yksikään pelikerta ole entisiä toistava.

Uudet mekaniikat lyhyesti kerrottuna:

  • Asetu uudelle alueelle viikinkinä uuden Casus Belli sodanjulistuksen avulla
  • Uusia erilaisia men-at-arms rykmenttejä
  • Jätä merkkisi historiaan teettämällä ison riimukiven saagastasi
  • Uusia elementtejä dynastian vahvistamiseen
  • Lisää satunnaisia tapahtumia
  • Uutta teknologiaa kulttuurillesi tutkittavaksi

Crusader Kings III on saatavilla koneelle Paradoxilta, Steamista ja Xbox Game Passin kautta. Oletko sinä valmis nostamaan purjeesi ja seilaamaan kohti dynastiasi kunniaa? Pysythän meillä kuulolla pelimaailman kaikista tulevista uutisista ja päivityksistä!

Tämänkin artikkelin teille toi Pelaajan Varasto sekä Carnival News

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *