Have Any Questions? info@gaming-warehouse.com

Espanjassa ollaan kiristämässä rahapelimarkkinointia

Espanjan rahapelimarkkinat ovat luonnollisesti paljon Suomea suuremmat ja maassa on lisenssijärjestelmä sekä valtion omistamat rahapelit. Nyt Espanjan hallitus on kiristämässä rahapelien markkinoinnin yöaikaan kello 01-05 ja samalla kieltämässä näkyvyyden kaikissa urheilutapahtumissa, peliasuissa, areenoilla. On laskettu pikaisesti, että tämä tarkoittaisi noin 80 miljoonaa euron menetystä La Ligan kahdelle ylimmälle tasolle ja 41 joukkueelle 42:sta.

Espanjan talousministerin ehdotus mainontakiellosta ei kata kuitenkaan Espanjan valtion omia pelioperaattoreita, jotka kattavat maan peleistä 65 %. Lain uskotaan astuvan voimaan syksyn aikana ja siinä tullee olemaan lyhyt kolmen kuukauden voimaantuloaika, jonka aikana lisenssinhaltijoiden oletetaan tekevän tarvittavat muutokset toimintaansa.

Urheiluvedonlyönti kattaa 56% Espanjan rahapelimarkkinoista ja tämän alan logojen katoaminen peleistä tulisi tarkoittamaan melkoista iskua maan jalkapallolle. On myös nähtävissä että uusi laki pakottaisi operaattoreita pienentämään maksujaan suoratoisto-oikeuksista, mitä he tällä hetkelle maksavat joukkueille oikeuksista lähettää suorana ottelulähetyksiä.

Harmaat markkinat

Lisenssinhaltijat pelkäävät syystäkin, että pelaaminen siirtyy pelisivustoille, jotka eivät ole maksaneet lisenssiä. Tään vuoden huhti-toukokuussa Espanja IP-blokkasi 414 ei lisenssoitua pelisivustoa, mikä on todella paljon kun verrataan että vuoden 2019 aikana blokattujen sivustojen määrä oli vain 196.

Tulevaisuus

Jos laki astuu voimaa sellaisenaan Espanjassa, on se melkoinen isku maan lisenssinhaltijoille – he eivät saisi enää mainostaa, mutta valtiollinen peliyhtiö saisi jatkaa mainostamistaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *