Have Any Questions? info@gaming-warehouse.com

Total War – isossa ottelussa myös suomalainen

Usein kun puhutaan e-urheilusta niin kyseessä on nopeatempoiset fps pelit kuten Counter-Strike: Global Offensive, Valorant sekä Call of Duty sarja. Myös tiimipelit kuten League of Legends sekä DotA 2 ovat olleet isossa roolissa elektronisen urheilun skenessä. Mutta eräs pelisarja joka on kyllä suosittu mutta vähemmän tunnetumpi kilpailuistaan on Total War jossa isot historialliset taistelut ovat aiheena.

Total War sai alkunsa vuonna 2000 ensimmäisen tittelinsä julkaisun myötä. Tuolloinen Shogun sai paljon huomiota sekä myönteisiä arvosteluja uuden pelityylinsä ansiosta. Pelisarja tavallaan yhdistää tunnetut Civilizations sekä Age of Empires pelit yhteen, luoden massiivisen skaalan taistelut vuoropelaamisen kanssa. Pelisarja on pääsääntöisesti koostunut historiallisista hetkistä sekä aikakausista mutta lähivuosina on tullut niin fantasiateemaista kuin myös mytologista teemaa. Viimeisin titteli Troy nimensä mukaisesti keskittyy myyttiseen troijan sotaan joka historiallisesti katsottuna on ollut enemmän runollinen tarina kuin historiallinen fakta. Kuitenkin joitakin todisteita troijan olemastaolosta on löytynyt kuten itse kaupunki.

Total War Troy

Total War ottelu lauantaina

Pelisarjan pelien pelaaminen on todella miellyttävä sekä viihdyttävä kokemus ja ajanviete mutta niin on myös ottelujen katsominen. Yllättävästi myös todella paljon peliyhteisöjen luomia turnauksia löytyy lähes jokaisesta pelisarjan tittelistä.

Tämän viikon lauantaina käydäänkin tärkeä ottelu Total War:n Discord servun eri ryhmien kesken jossa palkintona on eliitti titteli itselleen. Yksi näistä pelaajista on täältä meiltä pohjolasta ja onkin uusi nousija kyseisessä pelisarjassa. Häntä vastassa on tunnettuja veteraaneja, ottelu on paras kolmesta ja nähtävissä Twitch suoratoistopalvelusta klo 19:00 lähtien. Itse otteluohjelma alkaa klo 19:30 Suomen aikaan. Ottelun tulokset tulevat meidän etusivuille lauantai-sunnuntai välisenä yönä

Mitä pelissä siis kuuluu tehdä?

Pelin idea on hyvin yksinkertainen ja se on taistelut sekä sodankäynnin taito. Pelaaja siis ohjaa/komentaa armeijaa, riippuen pelistä sekä aikakaudesta joukot vaihtelevat keihäsmiehistä musketteihin sekä lohikäärmeisiin. Kaikki ei vältämättä tykkää pelisarjan fantasiateemaisista Warhammer I ja II titteleistä mutta mikäli olet Lord of the Rings fani niin ne saattavat ollakin juuri sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *